Miért szükséges a fertőtlenítés és mi történik?

twenty-second-image


A káros mikroorganizmusok időben történő és maximális teljes megsemmisítése az emberi környezetben manapság sok betegség megelőzésének és megszüntetésének egyik fő eszköze.
Azt mondhatjuk, hogy a fertőtlenítés egész tudomány. Ennek lényege az eszközök és módszerek létrehozása és tanulmányozása, amelyek lehetővé teszik a fertőző betegségek kórokozóinak és hordozóinak elpusztítását a külső környezet különféle tárgyainak és szubsztrátjainak vonatkozásában. A fertőtlenítést általában két típusra osztják: fókuszos és megelőző.
A fókuszfertőtlenítés egy sor intézkedést foglal magában a fertőző fókuszban, és azt viszont megosztja jelenlegi és végleges fénnyel. Folyamatos fertőtlenítés

Végső fertőtlenítés
Az egyetlen alkalmazás magában foglalja a fertőző betegség fókuszának abszolút fertőtlenítését, miután a betegség forrásait kiküszöbölték. Ez magában foglalja különösen egy személy kórházi ápolását, gyógyulását, orvosi intézményből történő kiszállítását. A végső fertőtlenítésért az egészségügyi dolgozók és az állomás alkalmazottai felelnek. Profilaktikus fertőtlenítés

Folyamatos fertőtlenítés
Ennek végrehajtása megsemmisíti a kórokozó mikroorganizmusokat, és megakadályozza azok elterjedését, ami új módszereket hozhat létre a fertőzés terjesztésére. A rendszeres rutin fertőtlenítés kötelező a fertőző orvosi és orvosi létesítményekben.

Profilaktikus fertőtlenítés
Szükség van olyan körülményekre, ahol nincsenek fertőző betegségek, de elméletileg ezek kitörhetnek. Végrehajtásának tárgya lehet fürdők, szaunák és medencék, SPA központok, szépségszalonok, sportklubok, vendéglátóhelyek, szállodák, oktatási intézmények, kiskereskedelmi helyiségek és ipari létesítmények

A fertőtlenítés 5 módszer formájában létezik:
Mechanikus - a fertőzött talajréteget megtisztítják, és a felület padlóburkolattal is bevonható.
Fizikai - alkalmazza (gyakran bélfertőzések miatt) gamma-sugárzást vagy ultraibolya lámpákat. A játékokat, ágyneműket, edényeket, ételeket és ivóvizet általában forralással kezelik.
Vegyi - speciális anyagok használatát jelenti, amelyek elpusztítják a toxinokat és elpusztítják a kórokozó mikroorganizmusokat.
Kombinált - a fent leírt módszerek több kombinációját foglalja magában. Például lehet ágynemű forráspontja és a levegő fertőtlenítése ultraibolya fénnyel.
Biológiai - az egyik leginkább környezetbarát, mivel bizonyos mikroorganizmusok antagonista természetét használja fel, amely lehetővé teszi a jó számára, hogy elpusztítsa a rosszat. Szennyvíztisztításhoz, biológiai állomásokon használják.

mi munka

thirdth-image

Fertőtlenítés az üvegházakban

Az üvegházak fertőtlenítési intézkedései pozitívan befolyásolják a növények életképességét, a növények mennyiségét és tulajdonságait.

fourth-image

Az utasszállítás megelőző fertőtlenítése

A megelőző fertőtlenítő intézkedések az egyik leghatékonyabb módszer a fertőző betegségek nem specifikus megelőzésére nyilvános helyeken.

fifth-image

ÉRTELMEZÉS ÉLELMISZER VÁLLALATOKBAN

Ebbe a kategóriába tartoznak az éttermek, bárok, kávézók, étkezdék, kávézók, éttermek és bármilyen más létesítmény, ahol előállíthatják, készen állnak, élelmiszer-termékeket eladhatnak, eladhatnak, megszervezik a látogatók fogyasztását.